Novák Márk

Zenész és művész családba születtem, ennek ellenére sokáig a zene szeretetén kívül más aktivitást nem mutattam e téren. Matematika és fizika, történelem, labdarúgás, ezek töltötték ki a tinédzser koromat, húszas éveimet. Időközben közgazdász diplomát  szereztem,  köztisztviselőként dolgoztam hosszú évekig. Grafikus párom mellett fedeztem fel magamban a mélyebb érdeklődést és elhivatottságot a művészetek iránt. 2000-től pályát módosítottam, ami érdekes módon mégsem térített el tanult szakmámtól végleg. Sok művésszel dolgoztam együtt reklámgrafikusként is, majd művészek mellet dolgozhattam gazdasági szakemberként. 2006-tól – a jelen lemezen is szereplő Kovács Balázs hathatós közreműködésével – a közösségi rádiózás varázslatos világába csöppentem.
Első zenei megnyilvánulásaim is ennek a közegnek a hatására jelentkeztek. Azóta sem tudok- és akarok – szabadulni ezektől a hatásoktól.
Megtiszteltetés, hogy  együtt dolgozhatok a Magyar Komputerzenei Alapítvány munkatársaival, így megismerve a kortárs kísérleti zene világhírű előadóit is.
Felvételeim megjelentek szerzői kiadványon, válogatás Lp-n, terveztem könyveket, cd-ket.  Társszerzője vagyok egy rádiózásról szóló könyvnek.
Panda from Outer Space néven space-ambient zenéket fabrikálok saját – és talán mások -örömére.  Saját nevemen zenei kísérleteimet végzem.
Szakmai Önéletrajz

Jelen lemezen hallható darabomról az alábbiakat mondhatom:
Műveim többségében a Véletlent keresem, kutatom. Kompozícióm alapja általában egy véletlen-generálta üzenetsor, melyet számítógéppel állítok elő különböző technikákkal. Majd az adott pillanat dönti el, hogy ez az üzenetsor milyen zenei formában testesül meg. A lemezen szereplő művem inspirálója Ernst Florens Friedrich Chladni és a fractál algoritmusok voltak.

 

novakmark69@gmail.com