A lemezről

Régóta nem jelent meg Magyarországon kortárs zenei törekvéseket bemutató válogatáslemez. Tőlünk nyugatabbra, de keletebbre szintúgy a kiadók rendszeresen publikálják a kortárs zenei irányzatok legújabb alkotásait, akár évenkénti megjelenéssel, különböző tematikák szerint. Lemezünkkel ezt a hiányt igyekszünk pótolni, egyben bízunk abban, hogy jelen kiadványunk nem egyedi megjelenés lesz – szeretnénk hagyományt teremteni, sorozatot indítani. A Nemzeti Kulturális Alap támogatása volt segítségünkre, hogy az első lépéseket megtehessük.

Lemezünk a Találkozási Pont – Ellenpont címet kapta, mely rövid magyarázatra szorul. Szerzőink fele akadémikus végzettségű, másik fele autodidakta. Összeköti őket a korábbi – és sok esetben a mai napig is tartó – rendszeres együttműködés, a közös fellépések, valamint a zenei önkifejezés vágya, az új utak folytonos keresése. 2012-ben – állíthatjuk – kezdenek elmosódni, feloldódni azok a határok, amelyek a “tanult” és “tanulatlan” komponistákat eleddig elválasztották. Mindezek oka a lehetőségek azon bőségében keresendő, amely technikai környezetként ma már gyakorlatilag minden alkotó számára adott. A “profik” új területekre merészkedhetnek, akár olyanokra, melyek akadémikus képzése csak a legutóbbi években indult el. Az “amatőrök” pedig elmélyült tanulással és fanatikus munkával tudják megvalósítani azokat az elképzeléseket, amelyek bennük szunnyadtak kezdettől fogva, csak a kellő szabadságot biztosító technikai-fizikai feltételek hiánya miatt nem formálódhattak eddig valódi zeneművé – és hanglemezzé.

 

 

Lemezünk ezekből a törekvésekből ad ízelítőt. Szerzőink a fiatalabb korosztályhoz tartoznak, húszas, harmincas, kora negyvenes éveiket tapossák, kimondottan jelen kiadványra készítették el kompozícióikat.

Lemezrendelés

A kiadvány 2012. április 15-én jelent meg. Ára: 2000 HUF

Postai úton rendelhető a diobel@periszkopradio.hu címen alábbi költségekkel:

postaköltség: 500 HUF (belföldre) / 800 HUF (külföldre)

Fizetés módja:
- átutalással: Moiré Kulturális Egyesület, MVB14100048-52739049-01000008
- utánvéttel (csak Magyarországon belül, 800 HUF postaköltséggel)
- Paypal: